vrijdag 29 juli 2011

Hoe maak je een massage praktijk winstgevend?

Massage opleiding
Werk je hard aan je massage of bodywork praktijk, maar ben je toch aan het worstelen om een redelijke inkomen te verdienen? Zo ja, dan ben je niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde massage therapeut zo'n € 30,000 per jaar verdient. Dit kan schokkend lijken voor degenen die meteen beginnen met rekenen en concluderen dat je met zo'n 20 massages per week voor € 60,- per uur minimaal € 60,000 per jaar zou moeten verdienen. Jammer genoeg betreden veel massage therapeuten dit veld met deze verwachtingen en verlaten ze uiteindelijk het vak omdat ze simpelweg te weinig verdienen.

Een van de voornaamste redenen dat veel therapeuten niet slagen is niet omdat ze niet kunnen masseren, maar omdat ze simpelweg niet over de vaardigheden beschikken om een eigen praktijk goed te kunnen beheren. Uit een onderzoek uit 2002 werd hier een onderzoek (in de vorm van een enquete) over gehouden. Massage therapeuten werden gevraagd hoe/waar zij geleerd hebben om een eigen praktijk te runnen. 77% van de ondervraagden gaf aan dat ze van hun fouten geleerd hebben, en slechts 4% gaf aan dat ze geleerd hebben hoe ze een succesvolle praktijk kunnen vormen bij een gevolgde massage opleiding.

De sleutel tot het starten en vormen van een succesvolle praktijk zit in het leren over hoe je een praktijk (of bedrijf) winstgevend kan maken en niet in hoe je jouw handen moet gebruiken. Met andere woorden, je kan je inkomen verhogen buiten de behandelkamer door het uitbreiden en creëren van een winstgevende praktijk. Hieronder staan een aantal manieren uitgelegd over hoe je jouw praktijk kunt omvormen tot een winstgevende praktijk.

Extra massage diensten


Massagetherapie opleiding
Massagetherapie is over het algemeen de enige dienst die praktijken aanbieden. De klant komt naar je praktijk, wordt gemasseerd en gaat weer weg. De klant gaat dan weer naar een andere praktijk voor een andere gezondheids-gerelateerde dienst.

Wanneer een klant kan kiezen uit meerdere diensten, hoeft hij ook niet naar een andere praktijk te gaan. Je kan bijvoorbeeld verschillende types massage toevoegen aan je diensten. Denk hierbij aan methodes als lymfedrainage, aromatherapie, hot stone massage en voetreflexologie. Al deze diensten zijn een aanvulling op de Zweedse massage, terwijl ze tegelijkertijd de klanten meer keuze geven. Waarom zou je jouw klanten elders moeten refereren als je de diensten zelf kunt aanbieden? Dit kan je een voorsprong geven t.o.v. je concurrenten.

Freelancers / medewerkers


Alhoewel je zelf misschien wel verschillende massage methodes onder de knie hebt, is het uiteindelijk beter om medewerkers of freelancers aan te nemen om je praktijk te laten groeien. Wanneer je namelijk mensen hebt die voor je werken, heb je meer tijd om je praktijk uit te breiden.

Wanneer je besloten hebt welke nieuwe diensten je wilt toevoegen, ga dan op zoek naar de juiste professionals. Het is belangrijk dat degene die met je (of in dit geval voor je) zal werken dezelfde waarden en ideeën als jou heeft. Vraag ze bijvoorbeeld naar hun doelstellingen op lange termijn. Je wilt natuurlijk niet dat de freelancer die voor je werkt jouw klanten naar zijn eigen praktijk zal refereren.

Massage producten verkopen


Massage olie
Hoe vaak heb je het wel niet meegemaakt dat je klant vraagt wat voor olie je gebruikt? Heb je jouw klanten ooit een bepaalde producten aangeraden die zal helpen met het voorkomen van pijn? Zou het niet handig zijn als jouw klanten direct deze producten van jou zouden kunnen kopen?

Massage therapeuten willen over het algemeen geen producten verkopen omdat ze bang zijn dat ze zullen overkomen als verkopers. Het is echter niet nodig om je producten te pushen om ze te kunnen verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is ze gebruiken tijdens een behandeling, wat uitleg over het product geven en ze zullen automatisch zichzelf verkopen. Een dienst als het verkopen van producten kan je praktijk maandelijks duizenden euro's winstgevender maken. Een aantal typische producten die je kunt verkopen zijn:

Massage olie
• Lotions
• Kaarsen
• Ontspannende muziek
• Massage video's/ontspanningsvideo's
• Huid- en lichaamsverzorging producten
Magnetische therapie producten

Bedenk ook waar je jouw producten het beste kunt plaatsen. Zorg ervoor dat ze ergens zijn waar ze opvallen en waar de klanten er makkelijk bij kunnen. Over het algemeen is bij de receptie de beste locatie waar je jouw producten kunt plaatsen. Klanten kunnen hier winkelen terwijl ze wachten op een afspraak of wanneer ze klaar zijn met een behandeling.

Zorg er ook voor dat je eigen medewerkers inzicht hebben over de producten. Je kan ze ook bijvoorbeeld 10-20% van de opbrengst van een product als incentive. Dit zal ervoor zorgen dat ze gemotiveerder zijn om producten te verkopen.

Efficiënter werken


Efficienter werken masseur opleiding
Een manier om je inkomen te verhogen is om simpelweg efficiënter gebruik te maken van je tijd en van je ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld elke dag van 9 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags werkt en in totaal 5 massages geeft, kan het slim zijn om bijvoorbeeld een freelancer te laten werken van 5 uur 's middags tot 9 uur 's avonds. Hierdoor verhoog je niet alleen je inkomen, maar blijft je praktijk ook langer open wat voor sommige klanten handig kan zijn (die bijvoorbeeld overdag nooit kunnen).

Je kan ook efficiënter gebruik maken van de behandelkamers door verschillende behandelingen uit te voeren in elke kamer. Een gezichtsbehandeling ruimte kan ook worden gebruikt als een massageruimte door een veelzijdige massagetafel in de kamer te plaatsen.

Conclusie


Er bestaan veel verschillende manieren om je massagepraktijk winstgevender te maken. Het belangrijkste bij het beginnen van je eigen praktijk of wanneer je een praktijk hebt en deze winstgevender wil maken zit niet zozeer in hoe goed je kunt masseren of over welke diploma's je behaald hebt, maar meer in het algemeen weten en begrijpen wat een bedrijf of praktijk succesvol maakt en welke aspecten naast simpelweg massage ervoor kunnen zorgen dat je praktijk meer omzet zal draaien.

Video: Hoeveel verdienen massage therapeuten?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten